mail_icon

  Offerte?
  Bel mij terug
   HPL / CPL / Laminaat

   HPL / CPL traprenovatie
   Tegenwoordig wordt naast eiken ook vaak types laminaat zoals HPL of CPL gebruikt voor trappen of bij een traprenovatie. Bij Profitrap wordt uitsluitend gewerkt met de beste soorten HPL en CPL laminaat. Het laminaat wordt gemonteerd door vakmensen met jarenlange ervaring.

   Kleuren HPL / CPL laminaat
   De HPL CPL laminaat traprenovatie sets bestaat uit 12 eigentijdse kleuren. U kunt de stootborden laten bekleden in dezelfde kleur als de trap. Het is ook mogelijk om de stootborden te bekleden met platina wit (wit), oester wit (crème), of aluminium kleur.

   Welk soort trap heeft u?

   Profitrap-HPL-CPL-Laminaat-traprenovatie-voor-dichte-trappen-1
   Profitrap-HPL-CPL-Laminaat-traprenovatie-voor-open-trappen-1

   Goedkoop HPL/CPL laminaat traprenovatie

   Eiken is een veelgebruikt materiaal voor trappen of traprenovatie. Naast eiken worden tegenwoordig ook vaak HPL of CPL laminaat gebruikt. Profitrap biedt een ruim assortiment aan HPL en CPL laminaatsets voor traplocatie in verschillende eigentijdse kleuren. Dit assortiment bestaat alleen uit de beste HPL CPL laminaatsoorten die er zijn. Qua kleur en structuur heeft u een ruime keuze. HPL CPL laminaat is zowel geschikt voor een open als dichte trap. Voordelen van HPL CPL laminaat zijn onder andere de diverse kleurmogelijkheden, de hoge mate van duurzaamheid en de hoge slijt- en stootvastheid. Naast uw open of dichte trap kunt u ook de vloer van de aangrenzende ruimte voor zien van HPL CPL laminaat, zodat er een mooie overgang tussen de vloer en de trap bestaat.

   Wat betekenen HPL en CPL

   HPL staat voor High Pressure Laminate. Het laminaat bestaat uit diverse melaminelagen waardoor het laminaat stootvast is en zeer bestand tegen vallende voorwerpen. HPL is een combinatie van papierpulp met fenolhars. Hier overheen is een toplaag van melaminehars aangebracht. Deze stoffen zorgen voor grote slijtvastheid, zijn zeer stevig, onderhoudsvriendelijk en zijn bestand tegen hitte en chemicaliën.
   CPL staat voor Continously Pressure Laminate. Dit is in feite hetzelfde als HPL, alleen wordt dit laminaat op rol geproduceerd. Het kent dezelfde samenstelling als HPL. De toplaag is wat dunner en wordt vanaf een rol aangebracht.

   De voordelen van HPL CPL laminaat

   Steeds meer mensen kiezen HPL of CPL voor hun traprenovatie. Dit is niet voor niets, dit laminaat brengt verschillende voordelen met zich mee. Zoals eerder al genoemd kent het laminaat hoge slijt- en stootvastheid. Door aluminium legeringen is ook de antislipwerking hoog. Het materiaal is vrijwel onderhoudsarm en hoog in duurzaamheid. HPL CPL laminaat is in vele verschillende kleuren verkrijgbaar. Montage van dit laminaat is kort en ligt afhankelijk van de ruimte tussen de één tot twee dagen.

   HPL CPL laminaat voor uw open of dichte trap

   HPL CPL laminaat is een uitstekende keus voor zowel een open als een gesloten trap. Profitrap werkt met overzettreden die een toplaag van HPL CPL laminaat hebben. De treden zijn voorzien van een aluminium legering, dit zorgt voor goede slipwerking. Het risico van uitglijden wordt het beperkt tot een minimum. Uw trap is hierdoor extra veilig. Een open trap kan op verschillende manieren worden bekleed met HPL CPL laminaat. Dat kan door de voor-en bovenzijde van de traptreden te bekleden, door de voor- boven- en achterzijde van de traptreden te bekleden of door de traptreden rondom te bekleden. Bij een dichte trap worden de voor- en bovenzijde voorzien van HPL CPL laminaat trapbekleding. De kleur die u kiest kunt u tevens kiezen voor het bekleden van de stootborden.

   Voor vragen over HPL CPL laminaat of over uw traprenovatie, kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!